Sjøørret

Trond gir seg ikke, på første spontanturen tok han en pen sjøørret.

Det blei en bra  fight før fisken havnet i hoven.

Etter søndagens klubbmester skap i sjøørretfiske blei det tatt fine fisker.Tron Hem poserer her med vinnerfisken på 1.450. Ett vellykket mesterskap med god deltagelse.

Nå er det liv i fjæra, sjøørret tatt i nå i mars. Den heldige fiskeren er Tom Ghile Jacobsen

Bare vanntempraturen i sjøen går litt opp, 6-7 grader på grunna nå så er børstemarken og fjæremarken i gang. Det er vistnok 4 arter hos oss og 2 av artene kan bli 30 cm.


Påsketur etter sjørret på Fyn

Vi var ikke heldig med været under årets påsketur på Fyn. Kaldt nordavær og mye vind, la en demper på det gode fisket som hadde vært tidligere på våren. På grunn av den kraftige vinden, var det bare mulig å fiske på Østfyn de første dagene av turen.
Her samlet alle fiskerne seg, så det ble tidvis trangt om plassen. Allikevel fikk vi noen flotte ørreter, de største over 2 kilo. Her er et parti fra Steneodde på Tåsingen som kan fiske bra når vinden står på fra vest.

Kjøring av fisk på Steneodde

Det er store grunne områder rundt Steneodde. Innimellom er det noen dypere partier med tang, såkalt mørk bunn. Her står ofte sjøørreten, og spenningen er stor når vi legger fluekastene over disse områdene. Her har Mats lykkes med å kroke en ørret i akkurat et slikt område.

Dansk sølv

En vakker sjøørret på 1,7 kilo vitner om gode næringsforhold rund Fyns kyster. Ofte er fisken større og i bedre kondisjon enn de vi får i vårt hjemlige område.
Det er en av grunnene til at vi velger å bruke en del av påsken på Fyn på jakt etter stor sølvblank sjøørret.

Sjøørrettur til Engøområdet Trond A. Hem

Vestavind er dårlig fiskevær på yttersiden av Larvik. Mye vind tidligere i uken og 10 m/s fra vest, fikk oss til å trekke inn i fjordsystemene rundt Engø i Sandefjord. På vestavær er det mange flotte områder i Vestfjorden fra Tønsberg til Sandefjord.

Viktig med et overblikk

Det var godt å nyte vårsola i le av skogen. Rundet du hjørnet av odden, stod vestaværet friskt i mot.

Mange flotte fiskeområder

Veierland skimtes i bakgrunn. Den er en av mange øyer i området

Gruntvannsområder med mye næring for ørreten

Området er preget av store grundtvannsområder litt som i Danmark. Sjøørreten vandret rundt i fjordsystemene og plutselig var ørreten der, og da fikk vi ofte flere på samme plassen. Har du funnet et område med fisk kan det lønne seg å vente på at neste stim svinger innom.

Undermålsfisk

Det var mye småfisk i området som ble satt ut igjen.

Tunge drag i snøret

Så var endelig den store fisken der. Tunge drag i snøret fikk opp pulsen på Hans Johan. Han har som filosofi å ikke fire en tomme, men det ble litt musikk i fluesnella.

Flotte blankørreter

En særdeles fornøyd fisker med to ørreter godt over kiloen. Forøvrig tatt på rekeflue.

Sjøørretfiske påsken 2021 Trond A. Hem

Endelig er våren her og tid for sjøørretfiske. Det er mange som har fisket i påsken, og tatt flere fine ørreter. Tidlig på året kan vi finne sjøørreten i grunne viker der vannet er varmet opp av sola.
Viksfjord har mange slike områder og kan by på et godt tidligfiske.
Har du tilgang på båt, er det ubegrensede muligheter på de mange øyene i Viksfjord.


Vikerøysundet

Dette er en veldig populær sjøørretplass tidlig på året. Det er som regel mange fiskere her og rift om de gode fiskeplassene. Jeg tok turen hit etter å ha vært på Lamøya 1 påskedag. På grunn av mye fiskere, valgte jeg å fiske på vestsiden av sundet. Det er veldig bløt bunn i sundet, så en må være forsiktig når en vader.

Sjøørret fra Viksfjord

Jeg fikk flere sjøørreter i Vikerøysundet på 1 påskedag. De fleste var under minstemål, og ble satt ut igjen.
En flott gjeldfisk på 8 hg lot seg lure på flua, bedre fiskemiddag blir det ikke.