Sjøørret

Sjøørret konkurranse 02.05. 2021

Årets konkurranse ble avholdt denne helgen med fokus på coronatiltak. Påmelding og rapportering skjedde via SMS. Det var 8 fiskere med, men resultatet ble heller magert. Det ble derfor ikke kåret en klubbmester denne gangen. Jeg startet fisket i Vikerøysundet, en meget god tidlig plass, men kanskje ikke i begynnelsen av mai.

På sørsiden av Vikerøybrua, kokte det av brisling. Det skal være tatt stor sjøørreter her de siste dagene, så det burde være mulig å få en på flua.

Mitt bidrag i konkurransen,ble en brisling på 5 cm

De fleste fisket i Viksfjord og Sandviksbukta. Jeg reiste videre ut til Brunlanes og Trafjorden. Forholdene var fine med høyvann og litt bris, men sjøøreten var fraværende. Noen ganger er det helt fantastisk i Trafjorden, men som regel er det helt dødt.

Planen var å avslutte på Langholt i Helgeroa. Men det var så mye turgåere på kyststien at parkeringen var helt full. Jeg reiste derfor til Barkvik. Denne plassen er god på høyvann og mye vind. I dag var den ingen av delene. For de fleste av oss, frister vakende innlandsørreten utover i mai. Konkurransen ble derfor en fin avslutning på vårens sjøørretsesong.

Ett bilde fra Ringane med Svenner i bakgrunn og ett fra Sandviksbukta begge på Eftang. Kjente sjøørretplasser.

Sjøørrettur til Engøområdet Trond A. Hem

Vestavind er dårlig fiskevær på yttersiden av Larvik. Mye vind tidligere i uken og 10 m/s fra vest, fikk oss til å trekke inn i fjordsystemene rundt Engø i Sandefjord. På vestavær er det mange flotte områder i Vestfjorden fra Tønsberg til Sandefjord.

Viktig med et overblikk

Det var godt å nyte vårsola i le av skogen. Rundet du hjørnet av odden, stod vestaværet friskt i mot.

Mange flotte fiskeområder

Veierland skimtes i bakgrunn. Den er en av mange øyer i området

Gruntvannsområder med mye næring for ørreten

Området er preget av store grundtvannsområder litt som i Danmark. Sjøørreten vandret rundt i fjordsystemene og plutselig var ørreten der, og da fikk vi ofte flere på samme plassen. Har du funnet et område med fisk kan det lønne seg å vente på at neste stim svinger innom.

Undermålsfisk

Det var mye småfisk i området som ble satt ut igjen.

Tunge drag i snøret

Så var endelig den store fisken der. Tunge drag i snøret fikk opp pulsen på Hans Johan. Han har som filosofi å ikke fire en tomme, men det ble litt musikk i fluesnella.

Flotte blankørreter

En særdeles fornøyd fisker med to ørreter godt over kiloen. Forøvrig tatt på rekeflue.

Sjøørretfiske påsken 2021 Trond A. Hem

Endelig er våren her og tid for sjøørretfiske. Det er mange som har fisket i påsken, og tatt flere fine ørreter. Tidlig på året kan vi finne sjøørreten i grunne viker der vannet er varmet opp av sola.
Viksfjord har mange slike områder og kan by på et godt tidligfiske.
Har du tilgang på båt, er det ubegrensede muligheter på de mange øyene i Viksfjord.


Vikerøysundet

Dette er en veldig populær sjøørretplass tidlig på året. Det er som regel mange fiskere her og rift om de gode fiskeplassene. Jeg tok turen hit etter å ha vært på Lamøya 1 påskedag. På grunn av mye fiskere, valgte jeg å fiske på vestsiden av sundet. Det er veldig bløt bunn i sundet, så en må være forsiktig når en vader.

Sjøørret fra Viksfjord

Jeg fikk flere sjøørreter i Vikerøysundet på 1 påskedag. De fleste var under minstemål, og ble satt ut igjen.
En flott gjeldfisk på 8 hg lot seg lure på flua, bedre fiskemiddag blir det ikke.