Nyheter

Her kommer vi til å poste nyttig info, alt fra turer til info ang møter.

Vi nærmer oss høsten med stormskritt men fiskesesongen er på langt nær over. Men det begynner å komme inn fine rapporter fra sommerens fisketurer. Følg med under fanen fiske. Der ligger det noen skrytebilder og du kan sikkert også få noen reisetips. Vi har også litt om laksefiske. 

Fellestur til Skrim 2022

Årets fellestur ble lagt til pinsehelgen i Skrimtraktene. Hele 20 medlemmer var med på turen,.De fleste hadde camp ved Tverrvann, og noen lå på Sørmyrstua. Det var mye flyvmaur på mange av vannene, og flere fisker over kiloen ble tatt på maurimitasjon.

Fagervann

Et av de aller flotteste vannene på Skrim. Her er det bra med ørret fra 2,5 til 5 hg og gode muligheter for å skaffe seg en panne med fisk. Denne helgen var det lite innsekter og lite vaking på vannet.

Ørret fra Fagervann

Asbjørn klarte å lure en fisk på 6,5 hg i Fagervann. Den ble tatt på Palmer mygg.

Kjøring av fisk

Nord for Fagervann ligger det flere små vann med større fisk. Her kjører Asbjørn en halvkilos fisk som tok en foam maur.

Populært område

Det er mange fiskere som har fått øyne opp for Skrimtraktene. I de aller fleste vannene lå det fiskere i telt.

Smygfiske etter ørret

Tom prøver seg på nærfiske etter sky ørret. Det er viktig å holde lav silhuett for å unngå å skremme fisken.

En flott ørret tatt i området

Sondre har klart å lure en flott ørret på 1,2 kg. Fisken tok på en maurimitasjon. I vann med tynn bestand av stor fisk, bør en vise måtehold med uttak av fisk. Denne ble satt ut igjen.

Flere vann med stor fisk

Per med en kilo+ fisk fra et av de andre vannene på Skrim. Det er bare å håpe på at det gode fisket forsetter på Skrim, til glede for oss som er glad i å fiske med flue.

Husk spontanturene møt opp på Bommestad kl.18.00 på onsdager så finner vi ett vann å fiske i noen timer. Spontanturene varer frem til St hans.

Klubbmesterskapet i sjøørretfiske

Søndag 24 april ble det avholdt fiskekonkurranse etter sjøørret i foreningen. Kun 4 deltagere stilte på samlingsplass ved Oterøya klokka 9.00. Det ble fisket både i Helgeroa, Viksfjord og i Håkavika, men ingen fisk over 35 cm ble veid inn. Derfor ble det bestemt at vi skulle fortsette konkurransen på første spontantur onsdag 27.04.
Vi fisket i Vikerøysundet og selv om undertegnende mistet en fin ørret over kiloen, ble konkurranse avslutte når en steinkobbe trålet sundet etter ørret.
Siden interessen er så liten for konkurransen, blir den avsluttet for i år.

Påsketur etter sjørret på Fyn

Vi var ikke heldig med været under årets påsketur på Fyn. Kaldt nordavær og mye vind, la en demper på det gode fisket som hadde vært tidligere på våren. På grunn av den kraftige vinden, var det bare mulig å fiske på Østfyn de første dagene av turen.
Her samlet alle fiskerne seg, så det ble tidvis trangt om plassen. Allikevel fikk vi noen flotte ørreter, de største over 2 kilo. Her er et parti fra Steneodde på Tåsingen som kan fiske bra når vinden står på fra vest.

Kjøring av fisk på Steneodde

Det er store grunne områder rundt Steneodde. Innimellom er det noen dypere partier med tang, såkalt mørk bunn. Her står ofte sjøørreten, og spenningen er stor når vi legger fluekastene over disse områdene. Her har Mats lykkes med å kroke en ørret i akkurat et slikt område.

Dansk sølv

En vakker sjøørret på 1,7 kilo vitner om gode næringsforhold rund Fyns kyster. Ofte er fisken større og i bedre kondisjon enn de vi får i vårt hjemlige område.
Det er en av grunnene til at vi velger å bruke en del av påsken på Fyn på jakt etter stor sølvblank sjøørret.

Asbjørn Bergkåsa klubbmester i isfiske.

Klubbmesterskap i isfiske blei avholdt på Øyvann 5 mars. Asbjørn dro opp 450 gram med tryter, gratulerer.

Lakkerte fluebokser med logo og ørretmønster

Vi har kjøpt inn lakkerte fluebokser fra Eternal Kustom med ørretmønster og foreningens logo, disse koster 850 kr stykket.

Ett smykke i fluevesten eller chestpacken!

Kontakt info

LFF

Kort tekst om LFF.