FROM THE BLOG

Velkommen til høstens første medlemsmøte!

Flott sørlandsørret

Trond Kjærstad åpner møtesesongen hos Larvikmarkas Fluefiskerforening denne høsten, han skriver om foredraget han skal holde:

Iakob Sømme ga ørreten på Sørlandet en stemoderlig behandling i sin bok «Ørretboka» fra 1941. Hans beskrivelse «I alle elver finner man masser av småfallen ørret av aller laveste kvalitet» er ikke særlig oppmuntrende.

Sørlandet var den landsdelen som ble hardest rammet av sur nedbør med påfølgende fiskedød. Nå, 80 år senere er Sørlandsørreten på full fart tilbake. Hvordan er dagens tilstand og hva bør en se etter for å finne de virkelige gode fiskevannene? Hvordan påvirkes ørreten og insektslivet av sur nedbør, berggrunnen og de klimaforholdene vi har aller lengst sør? I flere år har jeg fisket målrettet etter stor ørret på Sørlandet og har etterhvert bygd meg opp en erfaringsbase fra landsdelen, kanskje på grensen til nerdete.

Litt om meg selv:

Jeg er bosatt i Kristiansand og har fisket ørret fra jeg var en neve stor med sommerferiene på Lillehammer. De siste 25-30 årene har jeg kun fisket med flue. Jeg har 6 sesonger på den russiske tundraen som gruppeleder for ørretfiskere og har også vært 2 turer på Bahamas for å fiske tropisk, samt flere turer til Finnmark for å fiske laks og sjørøye med tørrflue. Til tross for stor fisk andre steder i landet og utenlands, er det «Sørlandsørreten» som henger høyest og for meg er den jeveste. Kanskje fordi en kilosørret på Sørlandet med de forutsetningene vi har, henger høyt i mitt hode. Foruten fluefiske er jeg også en ivrig fotograf, lager små filmsnutter og holder foredrag om temaene

Alle er velkomne til KUF-huset i Dr. Holmsvei kl. 1900. Entré: Medlemmer kr. 50, ikke-medlemmer kr. 80. Enkel servering og loddsalg med fine premier.